top of page

Implantaten, een permanente oplossing voor het verlies van tand- of kieswortels

materiaal tandarts

IMPLANTATEN ALS PERMANENTE VERVANGING

Als u een of meerdere tand- of kieswortels kwijt bent, dan kunnen implantaten een blijvende oplossing bieden. Implantaten zijn kleine schroeven gemaakt van titanium. Het is een metaalsoort die door het menselijk lichaam niet afgestoten wordt. Daardoor wordt titanium in zeer diverse medische disciplines gebruikt. Denk maar aan heupimplantaten.

Als onze tandarts-specialisten implantologie voor uw gebit aangewezen achten, worden titaniumimplantaten in het kaakbeen geplaatst ter vervanging van de verloren kies- of tandwortels. Zodra die in de kaak vastgegroeid zijn, kunnen er kronen op geplaatst worden. Uw gebit wordt op die manier hersteld met een nieuwe tand of kies die net als de andere en dus even natuurlijk aanvoelt.

Een andere toepassing van implantaten is de plaatsing van een klikgebit. Dat is een uitneembare prothese die meerdere verloren elementen vervangt en als het ware op de implantaten kan worden vastgeklikt.

implantaten
TCDW (Tandartsencentrum Den Waterboord)

Voordelen van implantaten:

  • Implantaten vormen een mooie én blijvende oplossing.

  • Implantaten met kroon of kunstgebit voelen hetzelfde aan als uw eigen gebit.

  • Implantaten gaan tientallen jaren mee, maar alleen bij een goede mondhygiëne.

Voorwaarden voor plaatsing van implantaten:

  • Het kaakbot moet volgroeid zijn. Dit is het geval bij mensen van 18 jaar en ouder.

  • Er moet ook voldoende kaakbot aanwezig zijn om de implantaten in te bevestigen. Is er onvoldoende kaakbeen, dan kunnen wij dat eventueel via botopbouw of sinuslifting verhelpen. Zo kunnen titaniumimplantaten toch aangebracht worden.

bottom of page